blog

Apró kis kulturális különbségek

Szeretem az apró kis kulturális különbségeket, amelyek színesebbé teszik a társadalmunkat. Mire is gondolok? Éppen kutyát sétáltattunk amikor is egy roma fiatalember felüvöltött. Üzenete a vele lévő szintén roma hölgynek szólt. idézem. “Verem a gecimet a tetves kurva anyád sírjára.” Majd megragadta a lány torkát és szorongatni kezdte.

Pár pillanatig gondolkodtam közbe avatkozzak-e vagy hagyjam. Elvégre mégiscsak eléggé egyívásúaknak festettek. Aztán úgy döntöttem mégis csak nő, meg kéne menteni. S amíg maradjunk annyiban, hogy a magam módján orvosoltam a problémát. Fogalmazzunk csak így a rövidítés végett. Addig a csajnak volt ideje elfutni. Én persze megkaptam a szokásos családdal, bandával kapcsolatos fenyegetéseket. Mert ugye ezek a dolgok szemtől szembe nekik általában nem mennek… Csak a nőkkel, gyengébbekkel vagy csoportosan képesek erősködni.

Borzasztó teher lehet láthatóan cigánynak lenni, ha az ember a kevés normális soraiba tartozik, minden elismerésem és megbecsülésem az övék, de azt nem tagadhatom, hogy a többség egyfajta mostani fekete halál. Bánom, hogy ezeket a szavakat kell írnom, de a tényeket nem hazudhatom el… Egyesek tudják jól nehezen is lehetnék rasszista családi okok miatt. Egyszerűen mégsem tudok mást mondani. Sajnálom, őszintén.

Tehát szeretem az apró kis kulturális különbségeket…

Tagged , , , ,

About Vörös Zoltán Hero

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés